Novo pojačanje
224

Haris Handžić se nakon osam godina vratio u FK Sarajevo

Piše: K. H.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Bivši nogometaš Zrinjskog Haris Handžić vratio se u FK Sarajevo i danas je zvanično postao novi/stari igrač Bordo kluba.

Handžić je prošlu sezonu igrao u dresu Plemića s kojima je osvojio titulu prvaka, a njegov pogodak na Grbavici protiv Željezničara bio je jedan od najbitniji u pohodu na treći uzastopni naslov prvaka.

U dosadašnjoj karijeri, Handžić je pored Sarajeva i Zrinjskog igrao za Lech Poznan, Velež, Rudar Prijedor, Vaduz, Borac, Ufau, Rijeku i Debrecen, a on će pojačati konkurenciju u vrhu napada gdje igra Mersudin Ahmetović.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

"Drago mi je da sam se vratio u svoj klub, dugo vremena nisam bio tu i kada sam dobio ponudu Sarajeva, pričali smo o nekim detaljima, imao sam i nekih inostranih ponuda, ali moj klub je presudio. Nadam se dobrim utakmicama i igrama i da ćemo ove godine osvojiti titulu prvaka", rekao je Handžić.

"Sklapamo ekipu za sljedeću sezonu, jedna od pozicija koje smo tražili je napadač, a naravno da smo sretni što se tu sada nalazi Handžić koji je dijete našeg kluba", kazao je sportski direktor kluba Emir Hadžić.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

Handžić je u prošloj sezoni odigrao 24 utakmice za Zrinjski, a postigao je sedam pogodaka kojima je dodao i tri asistencije.