Ko će zamijeniti Jahovića?
0

Haris Handžić pregovara sa bordo timom

Sarajevo-x.com
Tim sa Koševa danas je napustio Makedonac Adis Jahović. S obzirom da nije želio da sjedi na klupi moralo se naći kompromisno rješenje. Bivše saigrače počastio je tortom, pozdravio se i otišao. Kako je ostalo upražnjeno mjestu u napadu, čelnici kluba krenuli su u potragu za pojačanjima.

Kako sada stvari stoje, napadač koji je najbliži dolasku na Koševo je Haris Handžić, igrač Lech Poznana. Upravo je pomenuti igrač prošao sve selekcije bordo tima, a 2008. godine je otišao u Poljsku gdje je postao saigrač Semiru Štiliću i Jasminu Buriću. No, nije se uspio nametnuti stručnom štabu. Praktično već drugu sezonu ne igra pravi nogomet. Nezadovoljan statusom izrazi je želju da se ponovo vrati na najveći bh. stadion.

U prilog mu ide činjenica da je bordo svlačionicu napustio Jahović (igraju istu poziciju), a kadrovska križaljka još nije ispunjena. Handžić je prije odlaska u Poljsku u 34 utakmice postigao osam golova za FK Sarajevo.

Potekla je priča i o pregovorima sa Vlastimirom Jovanovićem iz Slavije. Pomenuti dvojac bi uz Vuleta Trivunovića činio ekipu koja bi na proljeće jurišala na titulu prvaka BiH.