Nogomet
142

Haris Hajradinović za Klix.ba: U narednoj sezoni želim igrati zapaženu ulogu u timu Genta

Klix.ba
Haris Hajradinović
Haris Hajradinović
Sezonu 2014/2015. Haris Hajradinović bez sumnje će pamtiti vječno. Odlične igre za Trenčin u Slovačkoj tokom jesenjeg dijela sezone začinio je sa sedam pogodaka i tri asistencije.

Potom je uslijedio transfer u Gent, gdje se, istina, nije naigrao, ali gdje je osvojio titulu prvaka Belgije. Trenčin je u proljetnom dijelu sezone nastavio dobre igre i rezultate, pa je na kraju osvojio duplu krunu u Slovačkoj.

“Ove sam sezone osvojio tri trofeja i ostvario odličan transfer“, ponosno je za Klix.ba izjavio Hajradinović koji je jučer odigrao dobar meč protiv Anderlechta.

“Igrali smo sa kombinovanim timom, ali smo Anderlechtu dobro parirali. Sa malo više sreće mogli smo i bolje proći“, dodao je Haris koji je zadovoljan svojim nastupom na jučerašnjoj utakmici.

Gent će u narednoj sezoni biti sudionik grupne faze Lige prvaka. Hajradinović će nastupom u elitnom klupskom takmičenju ostvariti jedan od snova iz djetinjstva.

“U narednoj sezoni želim igrati zapaženu ulogu u timu Genta. Spreman sam za velike stvari i nadam se da ću ostvariti svoj cilj“, optimistično je najavio Hajradinović.