Novi izazov
58

Haris Hajdarević napustio Željezničar i karijeru nastavio u Srbiji

K. H.
Haris Hajdarević u dresu Željezničara (Foto: A. K./Klix.ba)
Haris Hajdarević u dresu Željezničara (Foto: A. K./Klix.ba)
Veznjak Željezničara Haris Hajdarević napustio je Grbavicu i karijeru će nastaviti u Srbiji, gdje će igrati za ekipu Radnika iz Srdulice.

Hajdarević je nogometaš koji je ponikao u Željezničaru u kojem je prošao sve omladinske kategorije, a uz to je tokom karijere igrao za tuzlansku Slobodu i turski Boluspor.

Vijest da je novi igrač Radnika potvrđena je na specijalizovanom portalu Transfermarkt, tako da se uskoro očekuje i zvanična potvrda s Grbavice. Ubrzo nakon što je ova informacija objavljena, stigla je i potvrda.

Ukupno, Hajdarević je za Željezničar odigrao 130 mečeva u svim takmičenjima, a postigao je tri pogotka te upisao dvije asistencije.

U prošloj sezoni Premijer lige BiH odigra je ukupno 25 mečeva za Plave, još četiri u Kupu BiH, no većinom je bio rezervna opcija i priliku je dobijao s klupe za rezervne igrače, što govori i podatak da je upisao 896 minuta.

Radnik iz Srdulice se takmiči u najjačem rangu srbijanskog nogometa.

Što se tiče Željezničara, Plavi će u četvrtak na svojoj Grbavici dočekati Dinamo Minsk u okviru 1. pretkola Konferencijske lige, a duel je na programu od 20:30 sati.