Nogomet
8

Haris Dilaver potpisao za Čelik, ekipa otputovala na pripreme u Međugorje

Piše: E. M.
Nogometaši Čelika pred odlazak u Međugorje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su otputovali u Međugorje gdje će odraditi drugi dio priprema pred nastavak sezone BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da je na pripreme planirao povesti 25 igrača, iz igračkog kadra Čelika otpala su četiri igrača, a na Bilino Polje danas se vratio i Haris Dilaver koji će se sutra priključiti timu.

Zeničani će u Međugorju ostati deset dana, a planirano je da odigraju i tri pripremne utakmice.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović odabrao je igrače koji će iznijeti najteži dio priprema: Branislav Ružić (golman), Ratko Dujković (golman), Semir Bukvić (golman), Emir Jusić, Vernes Islamagić, Anes Duraković, Bojan Regoje, Dino Jurković, Safet Šivšić, Senad Husić, Eldin Mašić, Enis Sadiković, Duško Sakan, Semir Pezer, Aldin Šišić, Haris Hećo, Fenan Salčinović, Armin Duvnjak, Anes Haurdić, Danijal Brković, Tarik Adilović, Joco Stokić i Hanan Adilović.

Ante Hrkać i Jasmin Smriko ekipi će se priključiti kada budu dovoljno spremni.

Iz igračkog kadra otpali su: Aid Vehabović (golman), Goran Popović, Dženis Huseinspahić i Almir Pliska. Vehabović će biti posuđen FK Rudar Zenica u Drugoj ligi FBiH – Centar.

Uprava je još uvijek u pregovorima s Aldinom Đidićem, Mahirom Karićem i Adnanom Zahirovićem te se nadaju da će uskoro dogovoriti sve što je potrebno za njihov angažman u Čeliku.