Nakon pobjede u kupu
4

Hari Vukas: Zrinjski još nije pravi, protiv Čelika idemo na pobjedu

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Zrinjski je morao bolje, glavna je teza njegovog trenera Harija Vukasa. Za popravljanje dojmova prilika je već u nedjelju kad u Mostaru u okviru 9. kola Premijer lige BiH dolazi Čelik.

Zrinjski je nakon osam utakmica četvrta ekipa u ligi, četiri boda iz vodećih Građana iz Tuzle. Gorak okus poraza u posljednjem kolu u Bijeljini ispran je pobjedom u kupu, ali naredna ligaška utakmica je pod znakom imperativa.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Idemo dalje, Čelik je neugodan s nekoliko pojedinaca koji imaju kvalitet i mogu napraviti probleme svakome. Kvalitet je na našoj strani, nadam se da će i publika doći u velikom broju i da ćemo uz njihovu podršku uzeti tri boda", kazao je Vukas.

Čelik je bolji na strani nego na svom stadionu, treneru Mostaraca to je znak za dodatni oprez, ali kaže kako su tom statističkom podatku kumovala gostovanja Sarajeva i Željezničara u Zenici.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Očekivati je njihov tvrdi blok, a na nama je da igramo brzo, s promjenama strane i s mnogo kretanja bez lopte", kazao je Vukas.

Vukas je svjestan da stanje u njegovoj ekipi, uslovljeno dosadašnjim rezultatima, nije bajno.

"Ja sam kao trener najodgovorniji i mogu reći da to nije to. Ovih osam kola moralo je bolje", ponovio je.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Raspoloženje je popravio ovosedmični dolazak Luisa Ibaneza, igrača zamimljive dosadašnje karijere. Vukas kaže da će kontekst slaganja ekipe usloviti da li će Argentinac biti korišten na poziciji beka ili krila.

Za utakmicu protiv Čelika Vukas ne može računati na Tičinovića, Stanića i Stojkića, a Ibanez još nema pravo nastupa. Utakmica Zrinjskog i Čelika počinje u nedjelju u 16:30.