|

Hari Vukas: Zrinjski je top nivo bh. nogometa, a igrat ćemo pobjednički i napadački

Hari Vukas: Zrinjski je top nivo bh. nogometa, a igrat ćemo pobjednički i napadački
13
Piše: R. D.
12.6.2019. u 14:07
13
komentara
13

dijeljenja
Hari Vukas: Zrinjski je top nivo bh. nogometa, a igrat ćemo pobjednički i napadački Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)
Novi i za mnoge iznenađujući izbor za trenera Zrinjskog Hari Vukas predstavio se mostarskim novinarima i najavio napadački nogomet. Bivši hajdukovac potpisao je ugovor na dvije godine, a na vrućoj klupi Plemića naslijedio je Blaža Sliškovića.
Prvi operativac Zrinjskog Danko Šulenta predstavio je Vukasa odgovorom na visoke ambicije kluba te ostvarenjem onih rezultatskih uspjeha koje je imao i njegov prethodnik."Teška zadaća je bila na nama i na kraju smo se odlučili za trenera za kojeg mislim da će odgovoriti našim željama i ambicijama - da se teško i naporno radi, a da kao rezultat dođu rezultatski uspjesi bez kojih ovaj klub ne može", kazao je Šulenta skoro pa filozofiju kluba.

Na konferenciji za medije sa Dankom Šulentom (Foto: R. D./Klix.ba) Na konferenciji za medije sa Dankom Šulentom (Foto: R. D./Klix.ba)


Vukas je kazao da mu je ovo imenovanje velika čast te da je dogovor napravljen vrlo brzo i da nije imao nikakvih nedoumica.

"Na meni je velika odgovornost naslijediti legendarnog Baku, ali nadam se da ću odgovoriti na pravi način. Dolazim u veliki klub, a rezultati Zrinjskog pokazuju kakva filozofija treba da bude, pobjednička i napadačka", izjavio je Vukas.

Kazao je da je možda njegov najveći izazov u karijeri ovo imenovanje, jer je dosad većinom bio pomoćni trener, posebno Igoru Tudoru u njegovim epizodama u Turskoj i Italiji.

Prvi put na travnjaku Stadiona pod Bijelim Brijegom (Foto: R. D./Klix.ba) Prvi put na travnjaku Stadiona pod Bijelim Brijegom (Foto: R. D./Klix.ba)


"Vjerujem da će mi iskustvo rada u velikim klubovima, posebno godina u Galatasaraju, koji je enormno veliki klub, mnogo pomoći. Kroz rad u ranijim klubovima sam se spremio za stvari koje me čekaju u Mostaru", kazao je.

U hodu će upoznavati igrače i ligu, a Zrinjski već za mjesec očekuju prve evropske obaveze. O mostarskom klubu i Premijer ligi upoznavao ga je Ante Miše, bivši trener Plemića, koji je za Zrinjski kazao da je top nivo bh. nogometa.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...