Novi trener Plemića
13

Hari Vukas: Zrinjski je top nivo bh. nogometa, a igrat ćemo pobjednički i napadački

Piše: R. D.
Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)
Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)
Novi i za mnoge iznenađujući izbor za trenera Zrinjskog Hari Vukas predstavio se mostarskim novinarima i najavio napadački nogomet. Bivši hajdukovac potpisao je ugovor na dvije godine, a na vrućoj klupi Plemića naslijedio je Blaža Sliškovića.
Prvi operativac Zrinjskog Danko Šulenta predstavio je Vukasa odgovorom na visoke ambicije kluba te ostvarenjem onih rezultatskih uspjeha koje je imao i njegov prethodnik.

"Teška zadaća je bila na nama i na kraju smo se odlučili za trenera za kojeg mislim da će odgovoriti našim željama i ambicijama - da se teško i naporno radi, a da kao rezultat dođu rezultatski uspjesi bez kojih ovaj klub ne može", kazao je Šulenta skoro pa filozofiju kluba.

Na konferenciji za medije sa Dankom Šulentom (Foto: R. D./Klix.ba)
Na konferenciji za medije sa Dankom Šulentom (Foto: R. D./Klix.ba)

Vukas je kazao da mu je ovo imenovanje velika čast te da je dogovor napravljen vrlo brzo i da nije imao nikakvih nedoumica.

"Na meni je velika odgovornost naslijediti legendarnog Baku, ali nadam se da ću odgovoriti na pravi način. Dolazim u veliki klub, a rezultati Zrinjskog pokazuju kakva filozofija treba da bude, pobjednička i napadačka", izjavio je Vukas.

Kazao je da je možda njegov najveći izazov u karijeri ovo imenovanje, jer je dosad većinom bio pomoćni trener, posebno Igoru Tudoru u njegovim epizodama u Turskoj i Italiji.

Prvi put na travnjaku Stadiona pod Bijelim Brijegom (Foto: R. D./Klix.ba)
Prvi put na travnjaku Stadiona pod Bijelim Brijegom (Foto: R. D./Klix.ba)

"Vjerujem da će mi iskustvo rada u velikim klubovima, posebno godina u Galatasaraju, koji je enormno veliki klub, mnogo pomoći. Kroz rad u ranijim klubovima sam se spremio za stvari koje me čekaju u Mostaru", kazao je.

U hodu će upoznavati igrače i ligu, a Zrinjski već za mjesec očekuju prve evropske obaveze. O mostarskom klubu i Premijer ligi upoznavao ga je Ante Miše, bivši trener Plemića, koji je za Zrinjski kazao da je top nivo bh. nogometa.