Šok za susjede
175

Haos u Srbiji pred Euro: Dugogodišnji reprezentativac odbio poziv selektora Stojkovića

D. P.
Radonjić već sedam godina nastupa za Srbiju (Foto: EPA-EFE)
Radonjić već sedam godina nastupa za Srbiju (Foto: EPA-EFE)
Dugogodišnji reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić odbio je odazvati se na Evropsko prvenstvo zbog nesporazuma sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Radonjić (28) za reprezentaciju Srbije igrao d 2017. godine i za to vrijeme upisao je 44 nastupa postigavši pet golova. No, nogometaš španske Mallorce je, prema pisanju svih medija u Srbiji, odbio odazvati se na Evropsko prvenstvo.

Dok je za sve nogometaše san nastupiti na velikom takmičenju za svoju reprezentaciju, Radonjić je to odbio poručivši da se ne želi odazvati selekciji dok god je selektor Stojković na toj poziciji. Time je zatvorio vrata reprezentacije za najmanje naredne dvije godine jer je popularni Piksi jučer dobio produženje ugovora do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Nogometaš Mallorce, koji je tu proveo posljednjih pola godine kao posuđeni igrač Torina, i ranije je imao problema s trenerima, a najviše s Ivanom Jurićem u Torinu.

U kratkoj izjavi za Telegraf Radonjić je otkrio da je istina kako se ne želi odazvati selektoru Stojkoviću te da je to isključivo njegova odluka.

Radonjića nije bilo na spisku pozvanih reprezentativaca u prijateljskim duelima protiv Kipra i Rusije u martu, ali se očekivao njegov nastup na Evropskom prvenstvu koje Srbiju očekuje za nešto više od dvije sedmice.

Selektor Srbije će danas objaviti spisak pozvanih reprezentativaca za Euro. Podsjetimo, Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.