Upao na sjednicu
241

Haos u srbijanskom nogometu, član IO napao Piksija i optužio ga za uzimanje 1,5 miliona eura

D. P.
Meta optužbi bio je i selektor Piksi (Foto: EPA-EFE)
Meta optužbi bio je i selektor Piksi (Foto: EPA-EFE)
Brojni problemi potresaju Fudbalski savez Srbije (FSS), a na današnjoj sjednici održanoj u Staroj Pazovi dogodio se pravi haos kojeg je izazvao Novica Tončev.

Tončev, inače član Izvršnog odbora FSS, najavio je da će danas doći na sjednicu, iako je bio nepozvan. Došao je na sjednicu i napravio pravi haos optuživši brojne članove saveza i nogometne reprezentacije Srbije.

Uoči Svjetskog prvenstva u Kataru dogodio se veliki skandal oko izbora za predsjednika FS Srbije, a kontroverzan je bio i izbor delegacije koja je putovala u Katar. Problem je kulminirao danas, prenosi Nova.rs.

Tončev je "upao" na sjednicu i žestoko optužio selektora Dragana Stojkovića Piksija i vd predsjednika saveza Nenada Bjekovića.

Za Piksija je rekao da je dobio bonus od milion i po eura, a da su Bjeković, kao i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS-a i direktor Stevan Stojanović dobili po 350.000 eura.

Prije svega toga je tražio da se na dnevni red stavi rasprava o brojnim nepravilnostima, između ostalog, "utvrdivanje no osnovu kojih kriterijuma je sastavljena delegacija FSS-a koja je putovala u Katar, kao i da se dostavi izveštaj o troškovima njihovog boravka".