"Pustite nas da patimo"
39

Haos u Seriji A: Stanković poludio zbog provokacije rivala, hrvatski trener spasio stvari

D. P.
Obračun se dogodio na centru igrališta (Foto: Screenshot)
Obračun se dogodio na centru igrališta (Foto: Screenshot)
Nadoknada utakmice između Sampdorije i Torina, a koja je odigrana sinoć, ostat će upamćena po haotičnim scenama i obračunu na centru igrališta.

Torino je imao prednost rezultatom 1:0 do sudijske nadoknade, a onda je Pietro Pellegri pogodio za 0:2 i kraj nadanja Sampdorije da može do boda. Čuvena Sampa već je prežaljena i ispala iz društva najboljih, a potez Torinovog napadača dodatno ih je razljutio.

Naime, Pellegri je postigao gol za 0:2, a onda isprovocirao navijače Sampdorije gestikulirajući da ih ne čuje, pošto Sampa ispada iz lige. Pellegri je, napomenimo, tokom karijere igrao za Genou i navijač je ovog kluba, najvećeg rivala Sampdorije.

Video gola i provokacije pogledajte ovdje.

Provokacija je izazvala haos na terenu. Na Pellegrija su krenuli igrači Sampdorije, a u sve se uključio i trener ovog kluba Dejan Stanković, koji se želio obračunati s igračem.

Stankovića su jedva spriječili da ne uleti u teži obračun, a najzaslužniji za to je bio protivnički trener Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak se i izvinio Stankoviću zbog poteza svog napadača.

"Prihvatam izvinjenje jer svi mogu pogriješiti. Nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takve stvari i neka nas ostavi da patimo", rekao je Stanković o ispadanju iz Serije A.