Grupa u kojoj je Zrinjski
87

Haos u Birminghamu: Povrijeđeni policajci, navijači Legije ispred stadiona gađaju one unutra

D. P.
Haos ispred Villa Parka (Foto: Twitter)
Haos ispred Villa Parka (Foto: Twitter)
Uoči utakmice između Aston Ville i Legije u Konferencijskoj ligi dogodio se strašan navijački sukob kojeg su izazvali gosti iz Poljske i na kraju se potukli s policijom.

Legijini navijači, koji su poznati po sukobima gdje god da se pojave, napravili su pravi haos. Sve je išlo dotle da im je policija u Birminghamu zabranila ulazak na Villa Park zbog sigurnosnih razloga.

Poljaci su se prije utakmice ispred stadiona Villa Park potukli s policijom, a epilog je tri povrijeđena engleska policajca. Pogođeni su pirotehničkim predmetima, a odmah se oglasila policija Birminghama.

"Trenutno ne možemo dopustiti gostujućim navijačima da uđu na Villa Park nakon nereda izvan stadiona u kojem su na policajce bačeni projektili. Trojica policajaca već su povrijeđena, a značajna policijska operacija se nastavlja. Molimo izbjegavajte Witton Lane gdje god je to moguće", saopćila je policija Birminghama.

Inače, Witton Lane je tribina iza koje je smješten parking na kojem policija drži navijače Legije. No, to nije spriječilo sukob pa se nastavio i dok je utakmica uveliko trajala.

Navijači Legije gađali su fanove Aston Ville različitim predmetima, dok su ovi gledali utakmicu. Bilo je i onih koji su odgovorili pa su vratili predmete na navijače Legije.
Inače, ovaj duel igra se u grupi Konferencijske lige u kojoj je i Zrinjski. Prvak BiH danas je poražen od AZ Alkmaara i tako je ostao bez šansi da se plasira u nokaut-fazu ovog evropskog takmičenja.