Sampaoli nebitan
165

Haos i anarhija u reprezentaciji Argentine: Messi i Mascherano sastavljaju ekipu za Nigeriju

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mediji u Argentini danas su objavili da je u reprezentaciji ove države nakon sramnog poraza od Hrvatske zavladala "anarhija i haos", a navodno će Lionel Messi i Javier Mascherano napraviti ekipu koja će igrati odlučujuću utakmicu protiv Nigerije.

Prema prvim informacijama koje dolaze iz Rusije, na kriznom sastanku igrača s glavnim menadžerom saveza Jorgeom Burruchagom odlučeno je da selektor Jorge Sampaoli ostane do kraja prvenstva, ali samo formalno, te da će odmah nakon završetka Mundijala napustiti klupu Gaučosa.

Sampaoliju je, prema trenutnoj situaciji, zabranjena mogućnost da sastavlja ekipu i bira taktiku za sljedeću utakmicu protiv Nigerije, a sve bi trebali napraviti najstariji i najiskuniji igrači Lionel Messi i Javier Mascherano.

Podsjećamo, Argentina je u prvom kolu remizirala protiv Islanda rezultatom 1:1, a onda su u drugom kolu razbijeni od Hrvatske koja ih je s 3:0 savladala i nanijela im jedan od najtežih poraza u historiji ove reprezentacije.

Ricardo Giusti, bivši saigrač Jorgea Burruchaga iz 1986. godine, izjavio je da je pričao s njim i da mu je on potvrdio da će igrači biti konsultovani oko sastava za Nigeriju.

"Igrači će sastaviti ekipu za Nigeriju i to je činjenica. Ako Sampaoli želi sjesti na klupu, može. Ako neće, nema problema", rekao je svoje mišljenje Giusti.

Nakon sastanka Burruchaga i igrača, Sampaoli je razgovarao s predsjednikom saveza koji mu je rekao da mora uzeti u obzir zabrinutost igrača.

Posljednji meč grupne faze Argentina će igrati u utorak od 20:00 sati protiv Nigerija koja ima tri boda, a čak i s pobjedom mogli bi ostati bez plasmana u osminu finala s obzirom na to da će Hrvatska vjerovatno s drugim sastavom igrati protiv Islanda.