Katastrofalni rezultati
109

Hansi Flick više nije selektor Njemačke, otkaz je dobio nakon "šamarčine" od Japana

N. K.
Hansi Flick (Foto: EPA-EFE)
Hansi Flick (Foto: EPA-EFE)
Nogometni savez Njemačke uručio je otkaz selektoru Hansiju Flicku budući da njegova selekcija izgleda katastrofalno samo godinu dana uoči Evropskog prvenstva kojem će biti domaćini.
"Šamarčinu" za otrežnjenje doživjeli su sinoć od Japana kada su usred Njemačke poraženi rezultatom 4:1.
Flick je imao izuzetno loš mandat na klupi Njemačke jer nije prošao ni grupu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a nikakav napredak u igri nije napravljen ni kasnije.

"Flicku i njegovom stručnom štabu dato je sve da poprave utisak nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Nažalost, danas smo svi shvatili da je taj proces neuspješan. Utakmica s Japanom nam je pokazala da ne možemo dalje nastaviti. Ovo je težak trenutak i za mene jer otkako sam došao na funkciju podržavao sam Flicka i vjerovao da može našu reprezentaciju vratiti na pobjednički put", rekao je direktor reprezentacije Njemačke Rudi Völler.

Njemački Bild je naveo da u Savezu uveliko razmišljaju o Flickovom nasljedniku, a već su dobili jednu odbijenicu od Lothara Matthäusa.

Očekivanja su da novi selektor bude hitno izabran jer Njemačku već u utorak čeka prijateljska utakmica s Francuskom u Dortmundu.