Nakon eksplozija
45

Hans-Joachim Watzke: Ekipa je u šoku, Bartri je povrijeđena ruka

Piše: E. S. H.
Foto: EPA
Foto: EPA
Izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke je izjavio kako je čitava ekipa u šoku nakon eksplozije koja se desila pored klubskog autobusa na putu za Signal Iduna Park.

"Svi smo bili šokirani. Čim smo krenuli od hotela prema stadionu desile su se tri eksplozije. Marcu Bartri je povrijeđena ruka, odmah mu je pružena pomoć i nalazi se u bolnici. Još uvijek ne znamo ko je počinilac ni zašto. Susret smo zakazali za sutra u 18:45 da se ne bi podudario sa Bayernovom utakmicom. Također, taj termin odgovara Monacu koji se odmah poslije meča vraća kući jer imaju utakmicu za vikend. Zahvaljujem se navijačima na strpljenju. Ekipa je u šoku i nadam se da ćemo se oporaviti do utakmice sutra. Bit će teško svima nama izbaciti ove slike iz glave, ali smo pokazali da smo u kritičnim situacijama svi tu jedni za druge", rekao je alfa i omega Borussije.

Podsjećamo, večeras su odjeknule tri eksplozije u blizini stadiona Borussie Dortmund. Jedna eksplozija se desila pored klubskog autobusa, a povrijeđen je igrač Borussije Marc Bartra.

Susret Borussia - Monaco je zbog toga odgođen za sutra u 18:45 sati.