Premiership
0

Hangeland ukrao bodove Unitedu, 150. gol Scholesa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Norveški nogometaš Brede Hangeland bio je središnja osoba pretposljednje utakmice 2. kola Premiershipa između Fulhama i Manchester Uniteda.

Utakmica je na Craven Cottageu završila bez pobjednika (2-2), s tim da su gosti propustili ogromnu priliku pobijediti i tako upisati i drugu pobjedu na startu novog prvenstva (jedini je zasad bodovno savršen aktuelni prvak Chelsea).

U 84. minuti je spomenuti Hangeland postigao autogol za 2-1 Manchester Uniteda, a samo tri minute kasnije je Nani postavio loptu na bijelu tačku. Jedanaesterac je dosuđen nakon što je Duff nespretno igrao rukom u svom šesnaestercu, no golman Fulhama Stockdale je odbranio Nanijev udarac.

U 90. minuti je, pak, Hangeland dobio priliku za iskupljenje, te je nakon kornera sjajno zahvatio loptu glavom i pogodio za konačnih 2-2.

Recimo da je u 11. minuti Paul Scholes postigao prvi pogodak na ogledu, čime je došao do velikog jubileja - 150 pogotka u karijeri u dresu Manchester Uniteda. Debitovao je ovaj 35-godišnjak u crvenom dresu Manchester Uniteda daleke 1994. godine.