Mogu li do trofeja?
0

Hamulić s ekipom ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji, u gradu ludnica do zore

D. P.
Veliko slavlje igrača na terenu (Foto: Toulouse FC)
Veliko slavlje igrača na terenu (Foto: Toulouse FC)
Nogometaši Toulousea plasirali su se u finale Kupa Francuske savladavši Annecy u polufinalu na gostovanju rezultatom 2:1.

Ekipa Toulousea nikada u svojoj historiji nije osvojila trofej. Istoimeni klub Toulouse FC osvojio je 1957. godine Kup Francuske, ali se taj klub rasformirao i nema nikakve dodirne tačke s današnjim Toulouseom koji pred sobom ima najveću utakmicu u historiji.

Golove za goste postigli su Zakaria Aboukhlal i Fares Chaibi, dok je utješni gol za najveću ovogodišnju senzaciju, ekipu Annecyja postigao Alexy Bosetti s bijele tačke.

Bosanskohercegovački nogometaš Said Hamulić priliku za igru dobio je u finišu utakmice i tako je proslavio veliki uspjeh sa svojim novim timom u čije je redove došao tokom zime.

Finale Kupa Francuske zakazano je za 29. april, a Toulouse će se tu boriti protiv Nantesa u finalu koje je malo ko mogao zamisliti prije početka takmičenja.

Igrači Toulousea odmah nakon utakmice na gostujućem stadionu priredili su veliko slavlje zajedno sa svojim navijačima, a onda se veselje preselilo i u svoj grad gdje su pristalice ovog kluba pjevale i slavile uz baklje do ranih jutarnjih sati.