Izgubio prvo mjesto
16

Hamilton: Najbolja trka sezone, Ferrari ima zanimljivu taktiku

Klix.ba
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Britanski vozač Formule 1 i član Mercedesa Lewis Hamilton smatra da su navijači na Velikoj nagradi Britanije mogli vidjeti najbolju utrku u ovoj sezoni, a on je završio na drugom mjestu iza Sebastiana Vettela.

Hamilton je tako izgubio vodeću poziciju u ukupnom poretku, a veliki problem na domaćoj stazi doživio je na samom početku kada je poslije kontakta s Raikkonenom izletio van staze. Ipak, Britanac se vratio i na kraju je završio na drugom mjestu, a poslije utrke je rekao da neće klonuti duhom.

"Ovo je bila najbolja utrka u ovoj sezoni i navijači su mogli uživati. Šteta što danas nisam mogao pobijediti, ali nećemo klonuti duhom, već ćemo nastaviti borbu i vjerujte mi, nećemo odustati", rekao je Hamilton.

On je nakon toga prokomentarisao i duel između Mercedesa i Ferrarija te je rekao da su on i njegov kolega Bottas izgubili puno bodova u incidentu s "crvenim bolidima".

"Rekao bih da je Ferrari imao zanimljivu taktiku. Učinit ćemo sve što možemo da se takmičimo s njima i da budemo bolji u sljedećoj trci. Sve što mogu reći jeste da je Ferrari u posljednje dvije trke imao kontakt s jednim Mercedesom. Valteri i ja smo izgubili mnogo bodova u tim incidentima, a potrebno nam je osigurati što bolje pozicije i nećemo biti izloženi prijetnji crvenih bolida", završio je Hamilton.

Vozači će opet na stazu 22. jula kada je na rasporedu Velika nagrada Njemačke.