22-godišnji veznjak
164

Halilović predstavljen u Milanu: Čast je nositi ovaj dres, želim pokazati šta mogu

Klix.ba
Alen Halilović
Alen Halilović
Hrvatski nogometaš Alen Halilović zvanično je predstavljen kao novi igrač Milana.

Halilović je na San Siro stigao kao slobodan igrač nakon što je nastupao za HSV, a s Milanom je potpisao trogodišnji ugovor.

"Pozdrav svim navijačima Rossonera. Sretan sam što sam ovdje, čast je nositi ovaj dres i biti u jednom od najvećih klubova svijeta. Ovo je važan korak u mojoj karijeri, želim pokazati svima šta mogu. Sretan sam što ću raditi s ovim stručnim štabom. Razgovarao sam s trenerom Gattusom, ostavio je dobar utisak. Sve mi je objasnio", izjavio je Halilović.

On vjeruje da će dobiti priliku u Milanu da se dokaže.

"Želim se zahvaliti Kevinu-Princeu Boatengu i ALbertu Aquilaniju, oni su mi pričali o historiji Milana, ali su rekli i da moram naporno trenirati. Najvažnije je da sam otišao tamo gdje ću dobiti priliku da igram, a s 22 godine sam odabrao Milan i to je veliki korak naprijez za mene. Namjeravam što prije naučiti talijanski jezik", rekao je hrvatski nogometaš.

Halilović se ranije smatrao talentom koji mnogo obećava, ali to nije opravdao nakon potpisa za Barcelonu.

"Bio sam veoma mlad, u Barcelonu sam stigao sa 19 godina, teško je kad ste mladi i nemate priliku za igru. Sada imam 22 godine i više od 90 nastupa u najvećim ligama svijeta, mislim da je pravo vrijeme za naredni korak", završio je Halilović.