Razočarenje pred SP
254

Halilhodžiću ogromna odšteta za otkaz, predsjednik NS Maroka objasnio zašto je otpušten

H. H.
Vahid Halilhodžić (Foto: Twitter)
Vahid Halilhodžić (Foto: Twitter)
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić zvanično je dobio otkaz na klupi reprezentacije Maroka samo tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a prvi čovjek tamošnjeg nogometnog saveza Fouzi Lekjaa objasnio je razloge ovakve odluke zbog koje će mu isplatiti preko tri miliona eura odštete.

Ovo je treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu dobije otkaz, a ranije mu se to dešavalo sa Obalom Slonovače 2010. godine te s Japanom 2018. godine.

Presudio mu je loš odnos s nekoliko reprezentativaca, a Lekjaa je prethodno obećao navijačima ove selekcija povratak najboljeg igrača Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Podsjetimo, Halilhodžić je izbacio ofanzivca Chelseaja iz nacionalnog tima zbog nesuglasica, odnosno zbog nediscipline.

"Reprezentacija iz bilo kojeg razloga ne može isključiti vrhunske igrače koje imamo. Ovaj osjećaj dijelila je i javnost i sami igrači", kazao je Lekjaa navodeći razlog prekida saradnje sa Vahom.

Istovremeno, marokanski mediji objavili su da će NS Maroka našem treneru morati isplatiti preko tri miliona eura odštete nakon što su mu uručili otkaz.

[TWITTER]1558062140824719361[/TWITTER]

Maroko će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Novi selektor reprezentacije Maroka će biti Walid Regragui, a on je potpisao ugovor do 2025. godine.