Ligue 1
86

Halilhodžićev Nantes porazio PSG: Eurogol Alvesa, Mbappe izbačen iz ekipe

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Nantesa koju s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić pobijedila je PSG rezultatom 3:2 te su tako zaustavili Parižane i u trećem pokušaju da zvanično osiguraju titulu prvaka francuske Ligue 1.

Gosti su puno bolje otvorili meč i u 19. minuti fenomenalnim pogotkom Danija Alvesa stižu u vodstvo. Samo tri minute nakon toga, Diego Carlos poravnava na 1:1, da bi u 44. minuti Majeed donio preokret Nantesu i vodstvo na poluvremenu od 2:1.

Diego Carlos je svojim drugim pogotkom donio veliku prednost Nantesu od 3:1 u 52. minuti, a sve što je PSG do kraja uspio napraviti je utješni pogodak rezerviste Guclua. U ovom susretu za goste nije igrao najbolji igrač Kylian Mbappe kojeg je trener Tuchel zbog discipline odstranio iz ekipe.

PSG je prvu priliku za zvaničnu potvrdu titule prvaka imao prije dva kola kada su na svom terenu dočekali Strasbourg, no ekipa Thomasa Tuchela remizirala je rezultatom 2:2. Sedam dana nakon toga, PSG je igrao derbi protiv drugoplasiranog Lillea i mnogi su očekivali da će tu proslaviti titulu prvaka, no potpuno suprotno, Parižani su doživjeli pravu katastrofu i poraženi su rezultatom 5:1.

U meču protiv Nantesa propustili su i treću priliku za zvanično osvajanje titule prvaka, a sljedeću priliku imat će već u sljedećem kolu kada dočekuju Monaco.