Nogomet
86

Halilhodžić za Klix.ba: Nisam kandidat za selektora BiH, imam druge planove

Piše: J. Hadžiahmetović
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić trenutno se nalazi na odmoru u Hrvatskoj nakon što je sa selekcijom Alžira ostvario historijski rezultat plasmanom u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Mnogi su u Bosni i Hercegovini nakon grupne faze Mundijala vidjeli upravo Vahu na selektorskoj klupi Zmajeva. No, kako sada stvari stoje, ovaj proslavljeni nogometni stručnjak iz Jablanice na tu klupu još neće sjesti, bar ne u bližoj budućnosti.

"Trenutno se nalazim u Makarskoj gdje ću se u naredna četiri dana odmoriti, a nakon čega putujem u Francusku i možda počinjem sa drugim poslom", kaže Halilhodžić na početku razgovora za Klix.ba.

Upitali smo Vahu o preuzimanju Trabzonspora sa kojim bi trebao potpisati ugovor naredne sedmice.

"Ne mogu vam ništa o tome reći. Imam puno ponuda i ne znam šta će se dogoditi do kraja sedmice. Želim se malo odmoriti pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje", dodaje naš sagovornik.

Iako je bio jedan od ozbiljnijih kandidata za selektora Zmajeva, Vaha kaže da u ovom trenutku od toga nema ništa.

"Da budem selektor BiH nikad nije bila tema nijednog razgovora. Nije me niko kontaktirao niti sam o tome razmišljao. Za sada, putevi me ne vode prema poslu u BiH. Ima mnogo kandidata za selektora, Safet je još tu i ne znam zbog čega se o tome govori. Treba sa Sušićem prvo vidjeti... Ja nisam kandidat", kaže Halilhodžić.

Međutim, nije isključio ovaj posao u budućnosti.

"Može se svašta desiti u daljoj budućnosti, ko zna. Za sada imam neke druge planove", kaže Vahid Halilhodžić za Klix.ba.