Historijska prezentacija
95

Halilhodžić s kistom u ruci predstavio dresove kluba u kojem je živa legenda

H. H.
Foto: Screenshot / montaža
Foto: Screenshot / montaža
Francuski prvoligaš Lille predstavio je ove srijede četvrti dres u znak odavanja počasti jednom od simbola svog grada - boginji koja sjedi na trgu Grand Placeu. Novi dres sa motivima ulične umjetnosti predstavio je bivši trener Vahid Halilhodžić.

Lille je prvi put u historiji kluba predstavio četiri umjesto tri dresa za jednu sezonu, a četvrta garnitura dresova je uglavnom plave boje, inspirisana uličnim duhom.

Trener Lillea između 1998. i 2002. godine, Vahid Halilhodžić pojavljuje se u video prezentaciji ove limitirane serije dresova kao legenda Lillea.

U video klipu objavljenom u popodnevnim satima, Halilhodžić je taj koji se hvata za kist kako bi "naslikao" detalje na dresu. Tako je nastao novi komplet dresova sa novim bojama.

Halilhodžić je Lille uveo u prvu ligu 2000. godine, a s njim su izborili i plasman u Ligu prvaka, nakon čega je počeo veliki uspon kluba sa sjevera Francuske.

Bivši prvak Francuske ove sezone opet igra u Evropi, konkretno Konferencijsku ligu u kojoj je smješten u grupu zajedno s Olimpijom, Slovanom i Klaksvikom, a u prvenstvi su trenutno na 11. mjestu.