Nogomet
0

Halilhodžić pravi velike rezove u Trabzonsporu: Želim 10 novih fudbalera

Anadolija
Vahid Halilhodžić (Foto: Anadolija)
Vahid Halilhodžić (Foto: Anadolija)
Trener Trabzonspora i bh. stručnjak Vahid Halilhodžić izjavio je da njegova ekipa nije u potpunosti spremna za prve utakmice turskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon treninga svoga tima na stadionu Huseyin Avni Aker u Tranbzonu, Halilhodžić je novinarima kazao da pojedini fudbaleri u njegovoj ekipi nisu fizički spremni za velike utakmice.

"Sa fizičke strane posmatrano, nekoliko mojih igrača nisu u formi. Postoje neke greške koje moramo ispraviti, ali, generalno, zadovoljan sam načinom igre i borbenošću fudbalera. Nakon ovog momenta, moramo posvetiti pažnju defanzivnoj i ofanzivnoj igri", rekao je bh. stručnjak.

Ponovio je kako želi dovesti ukupno deset novih fudbalera u turski klub kako bi mogli ravnopravno da se nose sa najvećim klubovima u ligi.

"Posljednjih deset dana uprava kluba užurbano radi na dovođenju novih fudbalera. Rekao sam im odmah da mi treba deset novih fudbalera i ti fudbaleri će doći. Mislim da smo do sada doveli dobre igrače", istakao je Halilhodžić.

Naglasio je kako novac nije dovoljan kako bi se u kratkom vremenskom periodu napravio dobar tim.

"Sve je tu jasno. Možete imati milijardu dolara, ali u samo jednoj sedmici ne možete napraviti dobar tim. Da je tako, Chelsea i Paris Saint German bi uvijek bili prvaci. Trabzonspor se u ekonomskom smislu ne može porediti sa tri kluba iz Istanbula", rekao je ovaj stručnjak.