Ligue 1
45

Halilhodžić potpuno preporodio Nantes, Henryjev Monaco opet kiksao na svom terenu

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Nantesa koju s klupe predvodi Vahid Halilhodžić izgleda kao preporođena od kada je na klupu ovog kluba sjeo bh. stručnjak, a oni su večeras u susretu 11. kola francuske Ligue 1 kao gosti porazili Amiens sa 2:1.

Nantes je odlično otvorio meč, pa tako već u 15. minuti pogotkom Boschilije dolaze u vodstvo od 1:0, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Nantes je u 71. minuti golom Sale stigao u vodstvo od 2:0, a jedino što su domaći uspjeli uraditi je utješni pogodak Bodmera iz 81. minute.

Ovo je druga uzastopna pobjeda Halilhodžića na klupi Nantesa nakon što su u prošlom kolu sa 4:0 bili bolji od Toulosea.

Novi trener Monaca Thierry Henry ipak nije imao sreće u prvom nastupu na svom stadionu, a njegov tim remizirao je s Dijonom rezultatom 2:2.

Henrichs je doveo Kneževe u vodstvo u 29. minuti, ali je Alphonse u 33. minuti vratio stvari na početak. Abeid je u 57. minuti postigao pogodak za potpuni preokret Dijona, a Monaco je do makar jednog boda stigao u 78. minuti kada je Glik pogodio za konačnih 2:2.

Toulouse je na svom terenu poražen od Montpelliera sa 3:0, dok je Lille kao domaćin bio bolji od Caena minimalnim rezultatom 1:0.

Guingamp i Strasbourg su remizirali rezultatom 1:1, a u ranije odigranoj utakmici od 17:00 sati Lyon je bio bolji od Amiensa sa 2:1.

Tabela: