Potvrda iz saveza
25

Halilhodžić ostaje selektor Alžira i u slučaju neuspjeha na kupu nacija

Totalsport
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić ostat će izbornik Alžira čak i ako ne ostvari željeni cilj na predstojećem Afričkom kupu nacija, potvrdili su u Alžirskom nogometnom savezu.

Na kontinentalnom natjecanju koje počinje 19. januara u Južnoafričkoj Republici Alžirci su si postavili ambiciozan cilj - plasman u polufinale. Koliko će to biti teška misija govori i podatak da će alžirska vrsta u prvom krugu igrati u grupi s Obalom Slonovače, Tunisom i Togom.

"Halilhodžić će ostati selektor čak i ako ne uspijemo u Južnoafričkoj Republici. Neće ostati bez posla ukoliko ne ostvarimo cilj. Odmah nakon Kupa nacija nas očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i nemamo se namjeru odreći Halilhodžićevih usluga. Prvi izazov, plasman na Kup nacija, uspješno je prošao", izjavio je predsjednik Alžirskog nogometnog saveza Mohamed Raouraoua.

"Halilhodžić gradi konkurentnu mladu ekipu koja će moći igrati na dvama svjetskim prvenstvima. Pustimo ga da radi dugoročno", dodao je Raouraoua.

Bivši trener zagrebačkog Dinama ima ugovor s Alžircima do 2014. godine. U kvalifikacijama za SP u Brazilu njegova je ekipa ostvarila jednu pobjedu u dvije utakmice u grupi H.