Bh. stručnjak
5

Halilhodžić odbio još jednu ponudu: Znam da me tamo vole, ali vjerovatno neću biti selektor

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić odbio je ponudu selekcije Alžira da se vrati na selektorsku funkciju, ali je istakao da na stolu ima ponudu i još nacionalnih selekcija.

Istakao je da je u posljednje vrijeme primio ponude od nekoliko reprezentacija koje su okončale svoj nastup na trenutnom Afričkom Kupu nacija, ali nije želio otkriti o kojim državama se radi.

"Prije svega, želim potvrditi da me zovu sa svih strana, možda pet ili šest reprezentacija koji su napustili Afrički Kup nacija me kontaktiralo i žele da me angažuju, ali ne mogu otkrivati njihov identitet", rekao je Halilhodžić za alaraby.co.uk te odgovorio na pitanje da li su ga zvali iz reprezentacije Tunisa.

"Vjerujte mi, telefon mi ovih dana ne prestaje zvoniti. Još nisam dobio zvaničnu ponudu Tunisa. Znam da me tamo vole, ali možda neću biti na raspolaganju da treniram tamošnju selekciju. Ne zaboravite da mnoge reprezentacije u Africi vole Vahida i žele da ih treniram tako da ne znam šta će se dogoditi u profesionalnoj budućnosti, vidjet ćemo".

Podsjetimo, Halilhodžić je u trenerskoj karijeri radio u Veležu, Beauvaisu, Raji Casablanci, Lilleu, Rennesu, PSG-u, Trabzonu, Al Ittihadu, Dinamu iz Zagreba te Nantesu.

Također je vodio i nogometne reprezentacije Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka.