Debitovao porazom
7

Halilhodžić: Ispred mene je težak period, ali idemo hrabro

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić porazom od Bordeauxa rezultatom 3:0 debitovao je na klupi francuskog Nantesa, a nakon prvog susreta rekao je da igrači trebaju prihvatiti kritiku i da je ispred njega težak period.

Nantes je poraz doživio faktički u prvom poluvremenu u kojem su gubili 3:0, a da se neće dobro provesti na stadionu Matmut Atlantique bilo je jasno već u sedmoj minuti kada su golovima Karmoha i Kamana gubili 2:0. Konačan rezultat postavio je Kamano u 42. minuti s bijele tačke.

Halilhodžić je nakon meča rekao da nikada ne bi prihvatio poziv kluba koji se nalazi u ovako teškoj situaciji, ali da se Nantes nikada ne odbija.

"Da se radi o bilo kojem drugom klubu i da se on nalazi u ovakvoj situaciji, a da mi ponudi trenersku poziciju, nikada ne bih pristao. Ipak, moram reći da je Nantes nešto drugo i to se ne odbija. Ispred mene je težak period, ali idemo hrabro", kazao je Halilhodžić.

Što se tiče same utakmice, popularni Vaha kaže da je rezultat pomalo strašan, ali da je zadovoljan reakcijom tima u drugom poluvremenu.

"Rezultat je pomalo strašan, ali mogu biti zadovoljan reakcijom tima u drugom poluvremenu. Igrači nisu spremni ni tehnički, ni fizički, ni taktički, a rekao sam im da šute i da prihvate kritiku, jer su je zaslužili", dodao je bh. stručnjak.

U sljedećem meču Nantes igra protiv Toulousea na domaćem terenu, a nakon toga ih očekuje gostovanje kod Amiensa.