Nogomet
37

Halihodžić se obračunao sa Maloudom pa ga izbacio iz ekipe

Anadolija
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić, trener Trabzonspora fizički se obračunao sa prvom zvijezdom svog tima Florentom Maloudom.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), trener iz Bosne i Hercegovine u dogovoru sa Upravom kluba nakon incidenta odlučio je Maloudu odstraniti iz tima, odnosno na njega više neće računati. Francuzu je zabranio da igra utakmice i trenira sa prvim timom. Međutim, Malouda do daljnjeg ostaje pod ugovorom sa Trabzonsporom i njegova sudbina bit će uskoro poznata, odnosno bit će jasno pod kojim uslovima će moći napustiti redove turskog superligaša.

Do obračuna je došlo kada je Halilhodžić nakon treninga poručio igračima da odu gledati snimak jednog od mečeva Rostova, njihovog sutrašnjeg protivnika u play-offu UEFA Evrope lige. Trenerov zahtjev Malouda je odbio, rekavši:

"Ovo nije na programu. Idem kući".

Halilhodžić je potom energično reagovao, a veći incident spriječili su ostali igrači.

"Malouda je napravio veliku grešku. Pripremio sam izvještaj gdje sam napisao da se kazni na odgovarajući način. Malouda je sve u potpunosti iscenirao, jer smo dan ranije riješili pitanja materijalnog karaktera, to jeste bio je isplaćen", kazao je danas Halilhodžić, prenosi Anadolu Agency, te dodao:

"Stav i njegovo ponašanje nisu me iznenadili, jer je u ovom klubu i sa prijašnja dva trenera imao problema. Imao je sličnih problema i u Chelseaju, Lyonu, ali i nacionalnom timu Francuske. Morao je naći neko opravdanje i razlog da ode negdje drugo. Ne želim više razgovarati o tome. Napisao sam izvještaj. Nakon ovoga svako će priznati svoje greške i nositi svoju odgovornost. Ova tema za mene je završena."

Prvi meč play-offa UEFA Evropa lige između Trabzonspora i Rostova igra se sutra sa početkom u 20 sati.