Ostaje na Koševu
18

Halid Šabanović produžio ugovor sa FK Sarajevo do 2022. godine

K. H.
Halid Šabanović (Foto: R. D./Klix.ba)
Halid Šabanović (Foto: R. D./Klix.ba)
Desni bek FK Sarajevo, Halid Šabanović, produžio je ugovor sa Bordo timom do juna 2022. godine, objavio je aktuelni prvak BiH.

Šabanović je za seniorski tim debitovao 3. marta 2018. godine u gostujućoj pobjedi protiv Krupe (1:2). Sa Bordo timom je u sezoni 2018/19 osvojio duplu krunu, a bio je prvak i sa juniorskom selekcijom Akademije FK Sarajevo u sezoni 2017/18.

"Nakon historijskog uspjeha i osvajanja duple krune, mislim da je moje produženje ugovora sasvim logičan slijed. U narednom periodu nastavit ću davati sve od sebe na terenu i nadam se da ću pruženim partijama obradovati navijače", kazao je Šabanović.

Šabanović je za FK Sarajevo odigrao ukupno 41 utakmicu i zabilježio je dva pogotka uz šest asistencija.

"Kao što je i prethodno istaknuto, iako je stručni štab izmijenjen, vizija sportskog segmenta ostala je nepromijenjena. Kao što znate, u protekloj sezoni za prvi tim je nastupe upisalo 13 akademaca. Naš fokus i u narednom periodu bit će na njihovom razvitku i afirmaciji jer znamo da imaju potrebni kvalitet", kazao je koordinator za sportski segment FK Sarajevo Emir Hadžić.

Od maja 2018. godine Šabanović je član U-21 reprezentacije BiH, za koju je upisao šest nastupa. Prethodno je nosio dres U-19 državne selekcije.