Argentina
0

Hakeri napali Maradonine internet stranice

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Drski peruanski haker provalio je na web stranice argentinskog nogometnog selektora Diega Maradone i na taj način dobio zadovoljštinu zbog kvalifikacijskog poraza.

Argentinski mediji pišu da je nakon nedavne 2-1 pobjede Argentine nad Peruom u Buenos Airesu, u pretposljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na SP 2010. godine, nepoznati peruanski haker provalio na internet stranicu selektora “gauča” Diega Maradone i uredio ju po svom ukusu.

Očito zagriženi peruanski navijač Maradonu je opisao kao “najvećeg plačljivca svih vremena” potkrijepivši to slikama emotivnih trenutaka tokom njegove igračke karijere.

Uz slike plačljivog Maradone stajala je i animacija koja aludira na njegovu ovisničku prošlost, te ga prikazuje kako šmrče kokain.

“Nismo vas pobijedili u nogometu, ali jesmo na webu”, dodao je haker koji se potpisao kao “Elitni Peruanac”.

Argentina je, podsjetimo, Peru pobijedila golom Martina Palerma u trećoj minuti sudijske nadoknade, ali još nije osigurala nastup u Južnoafričkoj Republici. Trenutno drži četvrto mjesto na tabeli, posljednje koje izravno vodi na SP, s bodom više od Urugvaja i dva više od Ekvadora.

U posljednjem kolu Argentinci gostuju kod Urugvaja i za sigurno četvrtog mjesta treba im pobjeda, dok ih remi vjerojatno vodi u dodatno razigravanje.