Preuredio sadržaj
0

Haker napao Schalkeovu internet stranicu

Totalsport
Veliki subotnji derbi 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva između Borussije Dortmund i Schalkea na Signal Iduna Parku imao je uvertiru dan ranije.

Naime, u 21.16 sati u petak nepoznati je haker, očito zagriženi navijač Borussije Dortmunda, provalio na internet stranice Schalkea i preuredio naslovnicu prema vlastitom aranžmanu.

Tako je Schalkeova naslovnica umjesto plavo-bijelih boja osvanula s crnom pozadinom i žuto-crnom šakom s godinom osnivanja dortmundskog kluba (1909.). Na šaci je bila i jasna poruka - mrtvačka glava uz koju je stajao napis “mržnja” iznad Schalkeovog grba.

Kasnije je isti drski haker na stranici ispisao da će biti prisutan na subotnjoj utakmici, iako ima zabranu dolaska na stadion.

Schalke je kontrolu nad vlastitom internet stranicom uspio uspostaviti tek u 21.58 sati, te je tada objavljeno: “Radi održavanja pristup internet stranici www.schalke04.de je onemogućen do subote ujutro u 9.00h. Hvala na razumijevanju”.

Ovo nije prvi napad na Schalkeove internet stranice u zadnje vrijeme. U februaru je tako nepoznati haker pustio lažnu informaciju da je klub otpustio napadača Kevina Kuranyija.