Slaba minutaža
14

Hajrović navodno sretan u Werderu, postoji interes Genoe

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportski direktor Werdera Franck Baumann otkrio je njemačkim medijima da Izet Hajrović još dugo želi ostati u Bremenu te da mu je to u nedavnom razgovoru potvrdio i sam bh. nogometaš.

U posljednje vrijeme pojavila se informacija da bi Hajrović mogao napustiti Njemačku i karijeru nastaviti u Italiji gdje je Genova pokazala veliko interesovanje za njegove usluge, što sportski direktor nije demantovao.

"Ne ulazim u to, ali interes drugih klubova može postojati. Nedavno sam razgovarao s Izetom Hajrovićem i on mi je rekao da bi još dugo volio ostati u klubu", kazao je Baumann na konferenciji za medije.

On je također otkrio da je nedavno razgovarao s menadžerom bh. reprezentativca te da mu je rekao da ne mogu svi igrati.

"Imamo širinu u timu, a svako ko želi igrati i imati svoju minutažu mora naporno raditi. Mi smo u srijedu obavili razgovor i rekao sam mu sve kao i vama. Nažalost, na terenu ima mjesta za samo 11 igrača", završio je sportski direktor Werdera.

Izet Hajrović je posljednje dvije utakmice svoje ekipe proveo na klupi za rezervne igrače, a zvanične minute na terenu posljednji put je upisao krajem oktobra u porazu od Augsburga rezultatom 3:0.

Nakon 14 odigranih utakmica Werder na svom kontu ima 11 osvojenih bodova i nalaze se na pretposljednjem 17. mjestu Bundeslige.