Sjajna partija
101

Hajrović dobio velike ovacije zagrebačke publike: Sjajna utakmica, hvala navijačima

Klix.ba
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Povremeni bh. reprezentativac Izet Hajrović odigrao je fantastičan meč u pobjedi zagrebačkog Dinama protiv Fenerbahčea u meču 1. kola Evropske lige, a strijelac dva pogotka ispraćen je velikim ovacijama domaćih navijača na Maksimiru.

Hajrović je postigao dva pogotka i bio je jedan od najboljih igrača Modrih, tokom utakmice je više puta dobio ovacije navijača, a prilikom izlaska u 81. minuti dobio je velike ovacije domaće publike.

Nakon meča Hajrović je rekao da je ovo bila odlična utakmica njega i njegovih saigrača, ali da se ne smiju zadovoljiti s ova tri boda i da je ovo tek početak.

"Bila je ovo sjajna utakmica, nisam očekivao da će biti ovakav rezultat. Znali smo da imamo dobre šanse za pobjedu, dobro smo odradili posao i hvala navijačima na podršci. Možemo biti zadovoljni i nastaviti ovako, još je rano i očekuje nas još pet utakmica. Ne smijemo se zadovoljiti s ova tri boda", kazao je Hajrović koji je potom odgovorio na pitanje o velikim ovacijama koje je dobio s tribina:

"Nisam se stigao javiti tokom utakmice, ali mislim da sam se odužio prilikom izmjene", istakao je bh. reprezentativac.

Zanimljivo, tokom izlaska iz igre hrvatski komentator kazao je da bi selektor BiH Robert Prosinečki trebao pozvati Izeta Hajrovića na sljedeće okupljanje.

Dinamo u 2. kolu Evropske lige igra u Belgiji protiv Anderlechta koji je izgubio od Spartaka iz Trnave u prvom kolu.