Nogomet
16

Hajrović analizirao sezonu: Nisam zadovoljan jer imam kvalitet za prvih jedanaest

Klix.ba
Izet Hajrović
Izet Hajrović
Prije godinu dana kao jedan od zapaženijih igrača u reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Izet Hajrović je na velika vrata ušao u Werder iz Bremena.

Bio je najzvučnije pojačanje kluba sa Wesera, ali je velika nada na kraju donijela veliko razočarenje s obzirom da je Izet veći dio sezone proveo na klupi ili u gorem slučaju na tribinama. Godinu dana iskusniji Hajrović novinaru Bilda otkrio je prave razloge loše debitantske sezone u Bundesligi.

“Drugačije sam zamišljao svoju prvu sezonu u Njemačkoj. Mislio sam da će biti bolje. Nisam zadovoljan jer znam da imam kvalitet da igram standardno za tim Werdera. Sve ovo je veliko iskustvo za mene. Prije nego što sam došao upozoren sam da je Bundesliga liga koju je teško igrati“, otkrio je Hajrović.

U Bremenu je dobro primljen i s te strane nema ni najmanju zamjerku. U narednoj sezoni želi igrati zapaženiju ulogu u timu.

“Kvalitetan rad se na kraju uvijek vrati. Bilo je trenutaka kada sam sam sebe pitao zašto sam tu i šta tu tražim, ali na kraju kada sam mogao otići u Rusiju, ja sam odlučio ostati u Bremenu. Smatram da nije poželjno mijenjati sredinu svakih pola godine“, izjavio je Hajrović.