"Svi smo razočarani"
475

Hajradinoviću teško pao poraz od Ukrajine, ima molbu za navijače: Ostanite uz nas

D. P.
Hajradinović ne može da sakrije tugu (Foto: Klix.ba)
Hajradinović ne može da sakrije tugu (Foto: Klix.ba)
Ofanzivni vezista reprezentacije Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović nije krio razočarenje nakon poraza od Ukrajine u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Jedan po jedan, Zmajevi su utučeni napustili teren Bilinog Polja. Dok su neki plakali poput Dennisa Hadžikadunića, Haris Hajradinović je svoje razočarenje izrazio izjavom.

Nogometaš Kasimpaše ističe da su Zmajevi odigrali fantastičnih 85 minuta, ali su onda prejeftino primili golove.

"Stvarno, svi smo razočarani. Kako mi, tako i navijači. Odigrali smo perfektno 85 minuta, što se tiče defanzive. Imali smo prije primljenog gola stopostotnu šansu, nismo zabili i odmah smo dobili kaznu. Jeftino, moram da kažem. Prejeftino smo primili gol, a na kraju primamo i gol za 2:1. Žao mi je, naravno što nismo uspjeli da izborimo finale koje smo svi željeli", rekao je Hajradinović.

Nekadašnji nogometaš Željezničara imao je i kratku poruku za navijače te im zatražio podršku i u narednom periodu.

"Stvarno je bilo predobro tih 84 minute. Nadam se da će navijači ostati uz nas, jer se dešavaju i dobri i loši trenuci u nogometu", zaključio je Hajradinović.

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine je sada prijateljski duel protiv Izraela na Grbavici 26. marta. S druge strane, Ukrajina i Island će igrati finale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.