Zmaj vrlo zapažen
56

Hajradinovićeva supruga nakon Ukrajine: Prvi put je zaplakao, igrao je sa slomljenom rukom

D. P.
Hajradinović je bio vrlo zapažen (Foto: T. S./Klix.ba)
Hajradinović je bio vrlo zapažen (Foto: T. S./Klix.ba)
Jedan od ponajboljih aktera utakmice između Bosne i Hercegovine i Ukrajine u našem dresu bio je Haris Hajradinović, a koliko teško mu je pao poraz, najbolje govori objava njegove supruge Belme.

Hajradinović je zahvaljujući odličnim igrama za Kasimpašu ove sezone, koje su mu donijele epitet najboljeg asistenta turskog nogometa, bio starter u utakmici BiH - Ukrajina, a tokom 80 minuta na terenu bio je prilično angažovan u ofanzivnim i defanzivnim rolama.

Međutim, poraz mu je teško pao. Na društvenim mrežama se oglasila njegova supruga Belma, koja je otkrila i da je Haris igrao sa slomljenom rukom pa je zbog toga imao zaštitu oko desne šake.

"Prvi put sam vidjela suze na njegovom licu i to me apsolutno slomilo. Dao je sve od sebe i ostavio srce na terenu iako je igrao sa polomljenom rukom", poručila je Harisova supruga na društvenim mrežama uz video njegovih nekoliko vrlo emotivnih reakcija na terenu.

@bellmq

Ponos ♥️

♬ Another Love - Soulfly7730

Hajradinoviću je to bio osmi nastup u dresu reprezentacije BiH, a ima i jedan pogodak. Iako već dugo pruža dobre igre u Turskoj, nerijetko je bio nepravedno zapostavljan u reprezentaciji pa je tako skupio tek osam nastupa.

Ofanzivni veznjak je karijeru započeo u Željezničaru, a u našoj zemlji je igrao još za Olimpik. Bio je član Genta, Trenčina, norveškog Haugesunda te hrvatskih Osijeka i Intera. Od 2019. godine je u Kasimpaši, gdje bilježi najbolje igre u karijeri.