Evropska liga
0

Hajradinović strijelac za Haugesund, Videoton naših Hadžića i Suljića siguran u Estoniji

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Nogometaši Videotona pobijedili su večeras u Estoniji u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige ekipu Kaljua rezultatom 3:0.

Mađare je u vodstvo doveo Patkai u osmoj minuti i s rezultatom 0:1 se otišlo na odmor. U nastavku je Ščepović dva puta pogodio s bijele tačke za uvjerljivu pobjedu gostiju i miran revanš.

Bh. internacionalni Asmir Suljić i Anel Hadžić igrali su od prve minute u redovima pobjedničke ekipe.

Suduva je također ostvarila sigurnu pobjedu (2:0) u gostima protiv Liepaje. Litvance je u vodstvo doveo Verbickas, a konačan rezultat postavio je Laukzemis. Bh. internacionalac Semir Kerla odigrao je cijeli meč u pobjedničkoj ekipi.

Apollon je u prvih 28 minuta riješio pitanje pobjednika (3:0) protiv moldavske Zarije, koja je u prethodnom pretkolu izbacila naše Sarajevo. Strijelci za Kiprane bili su Schembri, Da Silva iz penala i Pedro.

U zanimljivoj utakmici u Haugesundu domaći su slavili protiv Lecha rezultatom 3:2. Strijelci za Norvežane bili su Abdi, Ibrahim i naš Haris Hajradinović. Golove nade za Poljake postigli su Majewski i Jevtić iz penala.

Rezultati:

K. Almaty - Skenderbeu 1:1 M. Tel Aviv - KR Reykjavik 3:1 Rabotnički - Dinamo Minsk 1:1 Ruzomberok - Brann 0:1 Shkendija - HJK 3:1 Kalju - Videoton 0:3 Altach - Brest 1:1 Brondby - VPS 2:0 Liepaja - Suduva 0:2

Apollon - Zaria 3:0 Gabala - Jagiellonia 1:1 Haugesund - Lech 3:2 Ostersunds - Galatasaray 2:0 Vaduz - Odd 0:1 Astra - Zira 3:1 Valetta - Utrecht 0:0 Niedercorn - AEL Limassol 0:1 B. Jerusalem - Botev Plovdiv 1:1 Norrkoping - Trakai 2:1