Apsolutni lider
66

Hajradinović je kralj asistencija u Turskoj! Donio je preokret, pobjedu i učvrstio se na vrhu

D. P.
Hajradinović dominira u kreaciji igre (Foto: Twitter)
Hajradinović dominira u kreaciji igre (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački reprezentativac Haris Hajradinović nastavlja igrati u fenomenalnoj formi, a danas je donio novu pobjedu svojoj Kasimpaši s dvije nove asistencije.

Hajradinović je najkreativniji bh. nogometaš u ovom trenutku i apsolutni kralj asistencija u Turskoj. Danas je u pobjedi svoje Kasimpaše na gostovanju Istanbulsporu (2:1) upisao dvije, za ukupno 13 u turskoj Superligi ove sezone, a čak 16 u svim takmičenjima.

Istanbulspor je golom Floriana Loshaja došao u vodstvo u 25. minuti, ali je u nastavku Hajradinović servirao preokret svog tima.

Prvo je namjestio gol Nuni Da Costi u 53. minuti, a onda i Mortadhi Ben Ouanesu u 71. minuti za veliku pobjedu svog tima.

Tako je nekadašnji nogometaš Željezničara stigao do 13. asistencije ove sezone u turskoj Superligi, dok je drugi na listi najboljih asistenata Dušan Tadić sa devet.

Ovakva forma Hajradinovića sigurno raduje i selektora Savu Miloševića koji sprema taktiku za baraž protiv Ukrajine. Asistencije i kreativnost mogli bi biti vrlo važni u borbi za eventualno finale, a Hajradinović se našao na spisku selektora.