Nogomet
0

Hajduk prodao dionice za 81 milion KN

FENA
Hajduk je danas završio prodaju svojih dionica za koje je u 4. krugu dobio priželjkivanih 81.035.000 kuna, kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Westin predsjednik splitskog prvoligaša Mato Peroš, istaknuvši da je građevni poduzetnik Ivan Rimac uplatio zadnjih 11 miliona kuna za dionice u 4. krugu.

"Ja sam rođen u selu Lištanima pokraj Livna, a to je kraj koji je dao mnoge vrhunske nogometaše kao što su Davor Šuker, braća Kovač, Mirko Hrgović. Kako je jedan Livnjak, Joke Andabaka, otvorio kupnju dionica, smatrao sam obvezom da ju ja zatvorim i tako pomognem Hajduku, jer znam što su za nas u iseljeništvu značili Hajduk i Dinamo", kazao je Rimac, vlasnik projektantske kuće RIMC.

Ivan Rimac je godinama radio kao građevni poduzetnik u Njemačkoj, a u Hrvatsku se vratio 2001. Još je kazao da mu je čast biti Hajdukovim dioničarem te da su njegove dionice dar brojnim navijačima Hajduka s obje strane Dinare.

Predsjednik Hajduka najavio je da će u četvrtak na stadionu u Poljudu na konferenciji za novinare biti predstavljena nova vlasnička struktura Hajduka i da neće biti 5. kruga prodaje dionica.

"Kako je na računu Hajduka već 31 milion kuna, nakon 12 godina možemo konačno normalno poslovati", kazao je direktor kluba Fredi Fiorentini koji je s ponosom istaknuo da je Hajduk prvi među nogometnim klubovima počeo i uspješno završio privatizaciju. Od sada će biti znatno lakše raditi u klubu kad se znaju vlasnici, dodao je.

Po njegovim riječima sada slijedi upis na Trgovačkom sudu u Splitu u sudski registar, nakon čega se saziva Hajdukova dioničarska skupština koja će izabrati Nadzorni odbor i Upravu.