Hrvati tvrde
16

Hajduk pokušava dovesti Džeku, sportski direktor je već kontaktirao Dijamanta

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportski direktor splitskog Hajduka Nikola Kalinić pokušava dovesti napadača Fenerbahčea Edina Džeku na Poljud, javljaju hrvatski mediji.

Informacija je potvrđena Indexu i to iz izvora bliskih klubu, a dodaje se da je Kalinić kontaktirao Dijamanta te ga pokušava nagovoriti na dolazak u Split.

Nije poznato u kojoj je fazi operacija, ali je Kalinić ozbiljan u namjeri da dovede napadača turskog sastava.

Inače, Džeko je od prošlog ljeta igrač turskog velikana s kojim ima ugovor do juna 2025. godine.

Prethodne sezone je u 46 nastupa postigao 25 golova uz deset asistencija za slavni turski klub s kojim nije uspio osvojiti naslov prvaka Turske.

Ranije je još igrao za matični Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Njih dvojica su igrali zajedno u Romi u sezoni 2019/2020 kada je hrvatski napadač u 19 nastupa postigao pet golova uz dvije asistencije.

Podsjetimo, Džeko ima veliku naklonost prema Hajduku, a njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, bivši igrač splitskog kluba.

"Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme", svojevremeno je kazao Ibričić.