Evropska liga
19

Hajduk na očajnom terenu Poljuda remizirao sa Steauaom, Rijeka neporažena u Norveškoj

Piše: K. H.
Ekipa Hajduka odigrala je meč bez pogodaka protiv rumunske Steaue u prvom susretu 3. pretkola Evropske lige, dok se drugi hrvatski predstavnik Rijeka sa sjajnih 1:1 vraća iz Norveške.

Hajduk je protiv Steaue bio puno bolji protivnik svih 90 minuta, ali ipak nisu uspjeli postići pogodak. Treba naglasiti da je teren splitskog Poljuda bio u groznom stanju i da su igrači imali minimalne uslove za igru.

Bašakšehir i engleski Burnley odigrali su meč bez pogodaka, dok je Bešiktaš na svom terenu minimalnim rezultatom 1:0 bio bolji od LASK-a. Gent je s 2:0 pobijedio Lech, a siguran je bio i Olympiakos koji je s 4:0 porazio Luzern.

Olimpija iz Ljubljane bila je silna protiv finskog HJK-a, a konačni rezultat glasio je 3:0. Basel je u sudijskoj nadoknadi stigao do gostujuće pobjede protiv Vitessea, a pobjedu u gostima ostvario je i Rosenborg protiv Cork Cityja.

Rijeka je protiv norveškog Sarpsborga remizirala rezultatom 1:1 te će imati odličnu priliku da u uzvratu na domaćem terenu osigura prolazak u play-off.

Poraz u prvom meču upisao je Spartak iz Subotice koji je s 2:0 poražen od Brondbyja, doke je škotski Rangers sa Stevenom Gerrardom na klupi porazio Maribor rezultatom 3:1.

TNS je poražen od Midtjyllanda rezultatom 2:0, dok su Hibernian i Molde igrali bez pogodaka.