Nakon pet godina
8

Hajduk ima novog trenera: Igor Tudor se vraća na klupu kluba u kojem je ponikao

F. Z.
Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Nakon gotovo pet godina Igor Tudor će početkom januara ponovno preuzeti klupu Hajduka, potvrdio je na zvaničnoj stranci klub iz Splita. Posljednji put Tudor je na klupi Hajduka sjedio 2015. godine.

Tudor je igračku karijeru počeo 1995. godine u Hajduku, a trenersku 2013., također u ekipi s Poljuda. Odmah nakon što je preuzeo kormilo kluba 2013. godine Tudor je osvojio Kup Hrvatske u dvomeču s Lokomotivom.

U prvom mandatu klub je vodio na 77 službenih utakmica, a nakon odlaska iz Hajduka bio je trener PAOK-a, Karabukspora, Galatasaraya i Udinesea u dva navrata.

Za Hajduk je kao igrač debitovao 11. oktobra 1995. godine u kup susretu protiv Marsonije, a ukupno je u bijelom dresu upisao 127 nastupa uz 11 postignutih golova.

Iz Hajduka je otišao 1998. u italijanski Juventus gdje je ostvario neke od najznačajnijih uspjeha u svojoj bogatoj igračkoj karijeri koju je okončao u ljeto 2008. godine u matičnom klubu. Osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine s reprezentacijom Hrvatske.