Velika želja trenera
16

Hajduk dovodi Kadušića iz Zrinjskog, pregovori traju već nekoliko dana

N. K.
Kadušić na meču protiv Utrechta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kadušić na meču protiv Utrechta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Defanzivac Zrinjskog i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Advan Kadušić (21) mogao bi postati novo pojačanje Hajduka.

Kadušić je u Zrinjski stigao u zimskom prijelaznom roku 2017. godine nakon što mu je istekao ugovor sa Sarajevom, a aktuelni ugovor mu važi do 31. maja 2020. godine.

Hajdukov trener Damir Burić nije želio komentarisati javno hoće li dovesti još pojačanja budući da je Hajduk u ovom prijelaznom roku već doveo nekoliko igrača, ali ni ona nisu pomogla Splićanima da zasjednu na vrh tabele.

"Ne bih o tome. To su interne stvari. Tržište je još otvoreno. Što se pozicije tiče, ona i nije toliko važna ako na tržištu vidite kvalitetnog igrača ili perspektivu za budućnost", rekao je Burić, a prenosi 24sata.hr.

Kadušić je, kako pišu hrvatski mediji, već odavno Burićeva želja, a poznato je da na Poljudu već neko vrijeme tragaju za kvalitetnim desnim bekom.

Pregovori između Hajduka i Zrinjskog traju već nekoliko dana, a vrijedi istaći da su Plemići upravo danas dobili 170.000 eura za transfer napadača Irfana Hadžića, koji je otišao u Akhisarspor.