Nada s Grbavice
123

Hajdarević: Lična očekivanja su i više nego ispunjena, najdraži igrač mi je Iniesta

Klix.ba
Foto: Armin Herić/ fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić/ fkzeljeznicar.ba
Mladi fudbaler Željezničara Haris Hajdarević debitovao je za prvi tim u pobjedi protiv Radnika rezultatom 2:0 u Bijeljini, a u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba istakao je kako je ispunio lična očekivanja.

"Posljednje dvije godine su bile najbitnije u dosadašnjem dijelu moje karijere. Mnogo toga se dogodilo što je pozitivno utjecalo na moju karijeru pa samim tim moram istaći da sam zadovoljan radom i odnosom Kluba. Lična očekivanja su i više nego ispunjena", kazao je Haris u uvodu razgovora za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Hajdarević smatra da je za povećanje kvaliteta domaćeg fudbala nužno poboljšati infrastrukturu te povećati ulaganja u omladinske škole, kao i da je on odlično prihvaćen od saigrača.

"Odlično sam prihvaćen u ekipi. Momci su sjajni, atmosfera je sjajna, tako da imamo sve što je jednoj ekipi potrebno. Svakako da mi mnogo znači dijeliti svlačionicu s fudbalerima najvećeg kluba u BiH. Kao najdraže utakmice bih izdvojio onu protiv Krupe kada smo slavili 4:1 i kada sam debitovao na Grbavici te utakmicu protiv Red Bull Salzburga u okviru Omladinske Lige prvaka kada sam postigao gol", rekao je Hajdarević.

Haris je istakao da se podjednako druži sa svim saigračima, a u slobodno vrijeme uči strane jezike.

"Družim se sa svim prvotimcima, tako da ne bih nikoga izdvajao. Slobodno vrijeme uglavnom provodim s porodicom, gledam filmove, utakmice i učim strane jezike. Fudbalski idol mi je Andres Iniesta, a najdraži tim Barcelona", završio je ovaj mladi veznjak Željezničara.

Ekipa Admira Adžema u sljedećem meču igra protiv Čelika u Zenici, a u posljednjoj utakmici poraženi su na Grbavici od Zrinjskog rezultatom 1:0.