Nakon pobjede Krupe
9

Hafizović: Ključni igrači nisu bili na nivou, ali ovo je maksimum; Starčević: Ovo je naš povratak

Piše: E. M.
Kemal Hafizović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Kemal Hafizović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su u Krupi na Vrbasu poraženi rezultatom 1:0 od ekipe Krupe, a treneri oba tima su se složili da su domaćini zasluženo slavili golom iz penala kojeg je postigao Zoran Milutinović.

Trener Čelika Kemal Hafizović je izjavio da je utakmica bila fer i korektna, da nije bilo nekog kvaliteta na terenu, ali da je Krupa zasluženo slavila.

"Krupa je danas bolja bila i zasluženo je slavila. Imali smo utakmicu, postavili smo se koliko nam dozvoljava snaga i fizička priprema i nekako smo se borili. Nisam razočaran, ali i nezadovoljan. Mogli smo možda izvući neriješeno da smo dali gol iz penala, ali brinu me ključni igrači koji nisu bili na svom nivou i to je mogu reći kumovalo porazu, ali i dobro umanjilo kvalitet Čelikove igre", izjavio je Hafizović te dodao da su domaćini pripremili ugodan prijem.

Dodao je da je nedostatak priprema danas viđen u utakmicama na terenu te da će i u narednom periodu biti dosta oscilacija u igri, pobjeda i poraza.

"Imali smo strašne kontre, falila nam je realizacija. Oni su domaćini, mi smo se postavili koliko možemo na fizičkom planu i ovo što mi pružamo je maksimum maksimuma", zaključio je Hafizović.

Slobodan Starčević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Slobodan Starčević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Šef stručnog štaba FK Krupa Slobodan Starčević je nakon utakmice u Krupi na Vrbasu izjavio kako je bila izuzetno teška utakmica te da su se čitavu sedmicu pripremali za današnju utakmicu.

"Pripremali smo se na ovaj način igre jer smo znali da imaju dobar blok i igrače koji igraju naprijed. Oni su pokazali da su najveća opasnost po našoj ekipi, ali i dalje smo nastavili igrati napadački. Imamo veliki problem efikasnosti pored svih prilika, ali smo imali sreću da Čeliku nije iskoristio penal", kazao je Starčević te dodao da je penal bio podstrek za nastavak prvenstva i odlazak u sredinu tabele.