Četvrtfinale Kupa BiH
16

Hadžić: Zrinjski i Sarajevo su najbolje ekipe, ne znam je li mana što se rano sastajemo

Piše: N. K.
Emir Hadžić (Foto: H. M./Klix.ba)
Emir Hadžić (Foto: H. M./Klix.ba)
U Sarajevu je danas obavljeno izvlačenje parova četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljiviji duel je onaj između Sarajeva i Zrinjskog.

"Ukoliko pogledamo stanje na tabeli, to su dvije najbolje ekipe u državi. Ne znam da li je prednost ili mana što se već u četvrtfinalu sastajemo i sve će zavisiti u kojoj će formi ekipe dočekati dvomeč. Možda je i bolje sada da igramo međusobno dok su igrači zdravi i svježi. Koga god eventualno poslije dobijemo, bit će na papiru lakše za nas", rekao je Emir Hadžić, sportski direktor FK Sarajevo.

Hadžić je istakao kako Bordo tim neće kalkulisati.

"Idemo jako na oba fronta. Igrat ćemo obje utakmice s najjačim sastavima. Ne znam da li je prednost ili mana što se prva igra u Sarajevu. Jednostavno, u derbi utakmicama nikad se ne zna", proučio je Hadžić.

Branislav Krunić (Foto: H. M./Klix.ba)
Branislav Krunić (Foto: H. M./Klix.ba)

Branislav Krunić, predstavnik i šef omladinske škole Borca, smatra kako je bilo lakših ekipa u žrijebu od Širokog Brijega.

"Na terenu se moramo pokazati jer svakako za osvajanje Kupa moramo igrati sa svim dobrim ekipama. Možda je bolje jači protivnik u četvrtfinalu pa lakši u polufinalu. Borac ima kvalitetan sastav i može se suprotstaviti Širokom, ali oni su favoriti", rekao je Krunić.

Dalibor Šilić (Foto: H. M./Klix.ba)
Dalibor Šilić (Foto: H. M./Klix.ba)

Iz Širokog ne krije da su favoriti.

"Mogli smo i bolje proći, ali nismo ni nezadovoljni žrijebom. Mislim da smo kvalitetniji i bolji te ćemo uraditi sve da prođemo dalje. Nadamo se polufinalu", rekao je Dalibor Šilić.