Na pragu trofeja
34

Hadžić za Klix.ba: Očekujem poziv Baždarevića, a onda i titulu u subotu

Piše: N. Kustura
Hadžić igra u dobroj formi (Foto: FC Videoton)
Hadžić igra u dobroj formi (Foto: FC Videoton)
Sve oči mađarske sportske javnosti u subotu bit će uperene u Budimpeštu, gdje će od 19 sati snage odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe mađarske lige - Honved i Videoton.

Oba tima u posljednje kolo prvenstva ulaze s identičnim bodovnim saldom (62 boda), tako da je ovo direktan obračun za titulu prvaka Mađarske.

U dugo očekivanom duelu svoj udio imat će i tri bh. internacionalca, Đorđe Kamber u redovima Honveda te u ekipi Videotona Asmir Suljić i Anel Hadžić, koji je u razgovoru za portal Klix.ba prenio utiske iz Mađarske.

Rasprodate ulaznice

"Očekuje nas veoma teška utakmica, ali smo kvalitetnija ekipa od Honveda. Svi se nadamo pozitivnom završetku sezone jer je titula prvaka bio naš cilj od samog početka", rekao nam je Hadžić.

Povremeni bh. reprezentativac istakao je da navijači planiraju invaziju u Budimpeštu.

"Karte su za meč s Honvedom bile su rasprodane za dan. Naših navijača bit će otprilike pola na stadionu. Posebnih obećanja od čelnika kluba nema jer je već davno sve dogovoreno s upravom u slučaju osvajanja titule", kazao je ovaj 27-godišnji veznjak.

U prethodnom kolu Hadžić je bio izostavljen iz ekipe zbog manje povrede, a do tada je bio standardan član prve ekipe.

Foto: FC Videoton
Foto: FC Videoton

"Sve sam utakmice igrao i u dobroj sam formi. Dao sam i nekoliko golova. Nažalost, malo sam mišić povrijedio, ali nije ništa strašno i već sam počeo trenirati s ekipom te ću biti spreman za vikend. Mnogo sam zadovoljan sezonom, a naravno može uvijek bolje i želim uvijek napredovati", istakao je Hadžić, koji se potom dotakao i nastavka svoje karijere.

"Imam još godinu dana ugovora s Videotonom i ne razmišljam šta dalje. Sada prvo razmišljam o osvajanju titulu pa o odmoru, a onda ćemo da vidimo. Možda produžim ugovor jer mi je stvarno dobro ovdje i klub ima velike planove, što mi se sviđa. Ali kao što sam rekao, nikad ne znaš u nogometu", rekao je bivši standardni član Zmajeva.

U kontaktu sam sa selektorom

Ipak, na spisku selektora Mehmeda Baždarevića nije se našao od Kirin kupa.

"Očekujem poziv selektora. Ove sezone igram standardno i bio sam u dosta utakmica i strijelac i asistent. Selektor Baždarević zna svoj posao, a mi igrači se ne trebamo miješati u to. Na meni je da igram, a ostalo je selektorova odluka. U kontaktu sam s Baždarevićem i imamo super korektne odnose. Što se tiče Grčke, bitno je da svi igrači koje selektor pozove budu zdravi i da daju svoj maksimum kao i svaki put što daju. Utakmica neće biti laka, ali mi imamo dobre igrače i ne trebamo se nikog plašiti", podvukao je Hadžić za kraj razgovora.