Povremeni Zmaj
22

Hadžić na raskrsnici karijere: Igranje s Videotonom u Ligi prvaka ili odlazak iz kluba

Piše: N. K.
Anel Hadžić (Foto: Videoton FC)
Anel Hadžić (Foto: Videoton FC)
Povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić nalazi se pred još jednom raskrsnicom u karijeri budući da mu ističe ugovor s Videotonom i to nakon izuzetno uspješne sezone u kojoj se okitio titulom prvaka Mađarske.

"Još uvijek ne znam gdje ću nastaviti karijeru. Vezan sam za Videoton ugovorom do 30. juna tako da se moram pojaviti na prozivci u petak. Moram biti tu kako ne bi prekršio ugovor. Trener želi da ostanem i klub mi je ponudio nastavak saradnje, ali nismo se mogli zasad dogovoriti. Zbog toga postoji mogućnost da napustim klub. Postoje interesovanje nekoliko klubova, ali ne želim o imenima zbog poštovanja prema Videotonu. Mogu samo otkriti da se radi o turskim klubovima", rekao je Hadžić za portal Klix.ba.

Videoton se okitio šampionskom titulom, a svoj doprinos u uspjehu dao je i Hadžić.

"Sezona je fenomenalno prošla. Igrao sam sve utakmice, od onih evropskih do ovih u prvenstvu. Uvijek može bolje, ali sam uglavnom zadovoljan i što je najvažnije osvojili smo titulu", kazao je.

Mađarskom šampionu sada predstoje utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, a cilj kluba je grupna faza nekog od evropskih takmičenja.

"Teško je reći koje su nam ambicije. Međutim, mislim da s ovim trenerskim timom te ako ekipa ostane na okupu i ako se dovedu dva, tri pojačanja smatram da možemo daleko dogurati u Evropi. Pogotovo ako budemo ovako radili dalje kao do sada. Cilj je naravno jedna od dvije grupne faze evropskih takmičenja", istakao je Hadžić, koji je trenutno na odmoru.

"Imali smo samo devet dana odmora pa sam sedam dana bio u Dubaiju, a onda sam vrijeme proveo u Austriji. Kao što sam rekao, već u petak nam počinju pripreme", rekao nam je.

Hadžića za sada nema u kombinacijama za mjesto u reprezentaciji BiH otkako je selektor postao Robert Prosinečki.

"Nije moje da komentarišem odluke selektora te jesam li nepravedno zapostavljen ili ne. Moje je da igram dobro, što i činim svake sezone. Gdje sam god igrao, bio sam standardan. Tako da je na selektoru da odluči hoće li me pozvati ili ne. Kako god on odlučivao, ja to poštujem", poručio je Hadžić.