Prijateljski susret
61

Hadžić donio pobjedu Sarajevu u generalci protiv Olimpika, Velkoski asistent

Piše: D. B.
(Foto: fksarajevo.ba)
U Trening centru u Butmiru FK Sarajevo je odigrao prijateljsku utakmicu protiv FK Olimpik, koja je poslužila Bordo ekipi kao generalna proba za početak nove sezone u Premijer ligi BiH. Tim s Koševa je pobijedio rezultatom 1:0.

Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš je odlučio da od prve minute protiv Olimpika zaigraju Pavlović, Kadušić, Bekić, Ivetić, Novaković, Radovac, Sarić, Rahmanović, Hebibović, Anđušić i Kuzmanović, dok standardnih prvotimaca Mihojevića i Ahmetovića nije bilo zbog lakših povreda.

Za Olimpik su zaigrali Bandović, Rastoder, Stojanović, Sadiković, Jusić, Zeba, Sćepanović, Jusufbašić, Mahović, Malešić i Kovač.

Na otvaranju utakmice, tačnije u 3. minuti, Sarić je izveo slobodan udarac, a lopta završila iznad gola Vukova. Potom je u 8. minuti Radovac šutirao s distance, no, njegov udarac je zaustavio golman Olimpica Bandović.

Pokušaj Rahmanovića prema golu tima s Otoke je u 14. minuti izblokiran. Tri minute kasnije je na drugoj strani nakon šuta Mahovića lopta završila u rukama golmana Sarajeva Pavlovića.

Igrala se 25. minuta kada se na udarac odvažio Hebibović, uputio je udarac s ruba šesnaesterca, a lopta je prošla pored stative Olimpikovog gola. Četiri minute poslije je Radovac zaprijetio iz slobodnog udarca, no, opasnosti nije bilo. Rahmanović je ponovo bio u centru pažnje u 37. minuti, ali se odbranom istakao Bandović.

Isti igrač se našao u prilici nakon ubačaja Bekića iz 44. minute, kada je ponovo sjajno intervenisao Bandović. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imala je ekipa Olimpika, Mahović je šutirao, a lopta završila pored gola.

Ekipe su na odmor otišle pri rezultatu 0:0.

U nastavku utakmice su umjesto Kuzmanovića i Kadušića za Sarajevo zaigrali Velkoski i Hodžić, a Janjoš je u 54. dao priliku Heriću, Adiloviću i Leliću. U 61. minuti je šef stručnog štaba u igru uveo Liivaka, koji je zamijenio Hebibovića, a potom je tri minute kasnije Pidro zaigrao nakon što je teren napustio Bekić. Janjoš tu nije stao s izmjenama, pa je u 65. minuti je Hadžić zamijenio Rahmanovića, a u 67. je Mujakić dobio šansu umjesto Ivetića.

Igrala se 70. minuta kada je Sarićev udarac iz slobodnog udarca zaustavio danas odlični Bandović.

Ipak, izmjene su urodile plodom, a odbrana Olimpika kapitulirala u 71. minuti kada je nakon asistencije Velkoskog gol postigao Hadžić za vodstvo Sarajeva 1:0. Mogao je Hadžić do drugog gola samo dvije minute kasnije da je bio precizniji poslije ubačaja Hodžića.

Potom je u dva navrata zaprijetio Olimpik, ali je oba puta siguran bio golman Sarajeva Adilović, koji je dobio priliku umjesto prvog golmana Bordo ekipe Pavlovića.

Lelić je uputio udarac u 80. minuti utakmice, no, nije pogodio mrežu Vukova. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pobjeda je pripala Sarajevu rezultatom 1:0.