Nogomet
3

Hadžić: Dolazak u Slobodu nije korak unazad u mojoj karijeri

Piše: D. Brkić
Adnan Hadžić (Foto: Klix.ba)
Adnan Hadžić (Foto: Klix.ba)
Adnan Hadžić je sezonu počeo u Ligi prvaka kao prvi izbor Amara Osima u šampionskom fudbalskom timu sarajevskog Željezničara. U njegovom posjedu "jedinica" je bila u nekoliko kola BHT Premijer lige BiH, a onda je počeo grijati klupu na Grbavici.

Potkraj godine sporazumno se razišao s klubom u koji je došao iz mostarskog Zrinjskog. I kada se očekivalo da će Hadžić, kao golman s iskustvom branjenja u elitnom rangu, pronaći novu premijerligašku adresu, on se dogovorio s upravom FK Sloboda.

"Dogovorio sam dolazak u Slobodu do kraja sezone s opcijom produženja ugovora ukoliko nakon tog perioda svi budemo zadovoljni. Predsjednik Azmir Husić je bio najkorektniji i najkonkretniji. Prihvatio sam ponudu, jer Sloboda ima ambiciozan projekat, a ako se stvari poklope već poslije nekoliko mjeseci bit ćemo premijerligaši“, kaže za Klix.ba Hadžić.

Golman koji je počeo sezonu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, takmičarsku 2013/2014. završit će u Prvoj ligi FBiH. Na pitanje je li mu to korak naprijed ili nazad u karijeri. Hadžić odgovara: "Ne! Sigurno nije korak nazad. U Želji nisam htio grijati klupu, želio sam braniti i zbog toga sam otišao. Sloboda je klub s tradicijom i renomeom, sigurno među četiri ili pet u državi. Imaju agilnu upravu, velike ambicije i zbog toga moj dolazak u Slobodu nikako ne može biti korak nazad u karijeri".

Ne krije da je njegovom dolasku na Tušanj doprinijela činjenica što je novi kormilar Slobode Miroslav Ćiro Blažević.

"Svakom igraču imponuje da ga trenira i predvodi stručnjak kakav je Miroslav Blažević. Svakako da svi igrači imaju motiv više kada su na treningu pred takvim stručnjakom, a samim tim i ja ću učiniti sve da se nametnem stručnom štabu", ističe ovaj golman.

Konkurent će mu biti Irfan Fejzić, golman koji također ima premijerligaškog iskustva.

"Poznajem Fejzića i znam da je riječ o kvalitetnom čuvaru mreže. Zdrava konkurencija je najbolja i svi ćemo se boriti za svoje mjesto u timu. Treneri će odlučiti kome će ukazati povjerenje", kaže Hadžić.

Hadžić bi, kako nam je rekao, svoj prvi trening trebao imati u ponedjeljak na Tušnju. Prethodno će potpisati ugovor sa tuzlanskim klubom koji će mu biti četvrti u karijeri.